Eğitim Programı Kapsamında Yapılan Uygulamalar:

Eğitim Programı Kapsamında Yapılan Uygulamalar:

➤ Çocuklara Yönelik Gelişimsel İzlem ve Takip Çalışmaları: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı tarafından çocukların genel sağlık ve gelişimlerinin izlenip değerlendirilerek aileye, öğretmene ve çocuklara yönelik destek uygulamaları.

➤ 21. Yüzyıl Becerileri Desteleme Çalışmaları: Matematik, okuryazarlık, yaratıcı tasarım, sorgulama, iletişim ve işbirliği gibi 21 yüzyıl becerilerini destekleyici eğitim uygulamaları.

➤ Kavram Eğitimi:Temel matematik kavramları, zaman, mekân, miktar, duygu, vb. kavramlarla birlikte işlev, neden sonuç gibi kavramlar kazandırılır.

➤ Değerler: Tüm kültürler ve evrensel değerler çocuklar için önem taşır. Çocukların çevresindeki insanların tutum ve davranışlarını algılaması ve toplumsal olarak değer gören tutum ve davranışları edinmesi adına yardımlaşma, sevgi, saygı, arkadaşlık, sorumluluk, hoşgörü, işbirliği, barış, eşitlik vb. değerler program kapsamında kazandırılır.

➤ Dikkat ve Bellek Eğitimi: Görsel ve işitsel dikkat, gördüklerini hatırlama, konsantrasyon, dikkati başlatma ve sürdürme vb. beceriler program kapsamında kazandırılır.

➤ Proje Çalışmaları: Çocuklarda bilimsel düşünme becerileri, bir problemi bilimsel yöntem aşamalarına uygun olarak çözebilme, yaratıcı düşünme becerileri program kapsamında kazandırılır.

➤ Araştırma İnceleme Çalışmaları: Eğitim programı kapsamında çocuklarda araştırma, inceleme ve arşivleme becerilerinin kazandırmaya yönelik her hafta düzenli olarak merak uyandırıcı konulara ilişkin araştırma çalışmaları yapılır.

➤ Aile Katılım Çalışmaları: Aileleri eğitim programına dahil ederek, çocukları ile nitelikli zaman geçirmeleri ve eğitim sürecine katkı sağlamaları ve okul-aile-çocuk arasında kurulan güçlü ilişkiler kurarak problem çözme becerileri ve araştırma sunum yapma becerileri bu program kapsamında kazandırılır. 

➤ Atölye Çalışmaları: Bu çalışmaların temel amacı, çocukların potansiyel yeteneklerini keşfetme ve tanımaktır. Atölye çalışmaları, ilgili alanda uzmanlaşmış Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri/Elemanları ve Üniversite Öğrenci Toplulukları işbirliğinde Kreş ve Çocuk Kulübü öğretmenleriyle yapılmaktadır. 

➤ Sağlık Taramaları: Sağlık personeli tarafından her ay düzenli olarak çocukların boy kilo takipleri yapılır. Genel sağlık durumları günlük raporlanır. Çocukların genel ağız ve diş sağlığı taraması Diş Hekimliği Fakültesi  tarafından yapılır.

➤ Beslenme: Çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla SKS Dairesi Başkanlığı diyetisyenleri tarafından yemek listesi hazırlanır.

➤ Açık Alanda Oyun: Okul bahçesinde sanat alanı, bitki yetiştirme alanı, hareket-denge eğitimi alanı ve serbest oyun alanı bulunmaktadır. Gün içerisinde çocuklar eğitimlerinin %50’ni açık alanda planlanan bitki yetiştirme, fen bilimleri, sanat, matematik, öykü dinleme, serbest oyun  gibi bir çok etkinlik bahçede yapılır.

 

Eklenme tarihi :20.03.2023 08:22:21
Son güncelleme : 20.03.2023 13:17:55