Uygulanan Eğitim Programlarının Genel Yapısı ve Özellikleri

Uygulanan Eğitim Programlarının Genel Yapısı ve Özellikleri

➤ Bütünsel öğrenmenin temeli, duyusal deneyimdir düşüncesinden hareketle zenginleştirilmiş ve farklılaştırılmış eğitim aktivitelerinin %50’si açık alanlarda gerçekleştirilir.

➤ Çocuklar, gün içerisindeki etkinliklerini Akdeniz ikliminin doğal güzellikleriyle bezenmiş  Üniversite Kampüsündeki açık alanlarda (doğal alanlar) gerçekleştirme fırsatına sahiptir. 

➤ Çocuklar mevsimlere göre değişen doğal döngüleri takip  etmek amacıyla kampüs alanında düzenli yürüyüş yapar ve eğitim etkinliklerinin bir kısmını (serbest oyun, bitki örtüsü inceleme, masal okuma vb) kampüs alanındaki doğal mekanlarda gerçekleştirir.

➤ Akdeniz Üniversitesi Kreş ve Çocuk Kulübündeki çocuklar “her yerde eğitim” anlayışı ile iklimsel değişimlerin günlük yaşama yansımaları, yakın çevresinde var olan oluşum ve değişimleri gözlem yaparak  deneyim edinirler (Örneğin gün içinde güneşin değişen yansımalarını, yıl içinde doğal unsurların renk ve doku değişimlerini böcek, kuş gözlemi vs). 

➤ Çocuk odaklı bir anlayışla çocukların ilgi ve ihtiyaçlarından doğan bir öğrenme akışı sunulur.

➤ Problem çözme, risk farkındalığı, risk yönetimi, risk değerlendirme, kriz yönetebilme ve güvenli ortamlarda zorluklarla mücadele etme gibi yaşam boyu öğrenme becerilerini kazanmasına fırsat sunulur.

➤ Ziraat Fakültesi işbirliği ile Akdeniz İklimine uygun tarımsal ürün yetiştirme etkinlikleri gerçekleştirirler.

➤ Çocuklara soru sorma, keşfetme, araştırma, gözlem yapma, seçici ve karar verici kişilik özellikleri kazandırmak amacıyla açık alan etkinliklerinin yanı sıra program dahilinde kentte yer alan müze, tiyatro gibi sanatsal alanlara, Pazar, postane gibi sosyal alanlara  geziler, ayrıca kültürel değerlerin aktarımı adına  masal günleri ve özel günlere ilişkin festivaller düzenlenir. 

➤ Eğitim programı, Üniversite Öğrenci Toplulukları, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri işbirliği ile çocuk radyosu, satranç, dans, resim, müzik, beden koordinasyonu ve yabancı dil gibi farklı becerileri bütünleştiren zenginleştirilmiş programlar eşliğinde uygulanır.

Eğitim programında insana, doğaya ve öğrenmeye odaklanarak çocuklarımızda geliştirmeyi amaçladığımız davranışlar:

● Merak etme duygunu aktif kullanma

● Kendine, akranlarına, doğadaki diğer canlılara saygı, empati ve hoşgörü kazanma

● Bireysel güçlenme (Bağımsız davranabilme), öz-farkındalık ve grup bağı geliştirme

● Sorgulama becerisi kazandırma

● Karar verme ve inisiyatif alma

● Kendini ve başkalarını anlama

● Güven duyma

● Yardımlaşma ve İşbirliği Kurma

● Yaratıcılık

● Risk değerlendirme ve risk yönetimi becerileri

 

Eklenme tarihi :20.03.2023 08:03:45
Son güncelleme : 20.03.2023 08:03:45